Sajos

Sajos15

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on Suomen saamelaisten parlamenttitalo sekä kulttuuri-, koulutus- ja osaamiskeskittymä. Sajos on ensisijaisesti tarkoitettu saamelaisten omaa käyttöä varten. Se on Suomen saamelaisten itsehallinnon ja elävän ja kehittyvän saamelaiskulttuurin symboli, jonka keskeisenä toiminnallisena tarkoituksena on sekä vaalia perinteistä kulttuuria että kehittää ja uudistaa saamelaista yhteiskuntaelämää.

Päätarkoituksensa ohella kulttuurikeskus tarjoaa laajojen, uudenaikaisten ja tasokkaiden tilojensa ansiosta erinomaiset mahdollisuudet järjestää ainutlaatuisessa ympäristössä monenlaisia kokouksia, konferensseja ja tapahtumia.

Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen päävuokralaisena toimii Saamelaiskäräjät, joka vuokraa edelleen tiloja muille käyttäjille. Saamelaisalueen koulutuskeskus on Saamelaiskäräjien ohella talon toinen pääkäyttäjä. Muita talon käyttäjiä ovat Inarin kunnan kirjastotoimi, Duodji Shop Oy, SámiSoster ry, Lapin aluehallintovirasto (Lapin Avi), Saamelaisarkisto, Anarâškielâ servi ry., ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela). Rakennuksen omistaa Senaatti-kiinteistöt.

Sajoksen palvelut ovat myös liikunta -ja toimintaesteisten vieraiden saavutettavissa. Tilat ovat esteettömiä, lisäksi meillä on kiinteä induktiosilmukka.

Esteetön liikkuminen: Hissillä pääsee Sajoksen kaikkiin kerroksiin. Esteettömät WC-tilat.

Esteetön pysäköinti: Liikkumisesteisten pysäköintipaikat on merkitty pyörätuolisymbolein.

Liikuntaesteisten saattoliikenne: Invataksit voivat ajaa suoraan Sajoksen sisäänkäynneille.

Esteetön tapahtuma: Tapahtuman järjestäjä määrittelee avustajan paikan mahdollisen hinnan tapahtumaan.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Sajokseen

 

Kahvila Čaiju


Saamelaiskulttuurikeskuksen kohtaamispaikka on viihtyisä kahvila Čaiju, joka on saanut nimensä koltansaamenkielen teetä tarkoittavasta sanasta.

Kahvila Čaijussa on päivittäin tarjolla laadukasta kahvia, monipuolinen teevalikoima, herkullisia itseleivottuja leivonnaisia sekä raakakakkuja. Čaijun pullakahvit ovatkin jo käsite. 

AUKIOLOAJAT:

Kahvila Čaiju on avoinna arkisin, maanantaista perjantaihin klo 10-15, suljettu la-su.

Tiistaisin ja torstaisin Čaijussa salaattibuffet ja keittolounas.

Muina aikoina ravintola on avoinna sopimuksen mukaan sekä konserttien ja tapahtumien aikana. 

Tilaukset/varaukset:
040 588 4062
caiju@samediggi.fi