Sajos

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on suljettuna 31.5. asti. 
Infon puhelinnumero: 050 5651346

Inarin kunnan terveyskeskus on päivittäin avoinna 1. kerroksessa, sisempi ulko-ovi pidetään lukittuna ja asiakkaat haetaan eteisaulasta terveydenhoitajien toimesta.

Inarin kunnan tarjoama asiointipalvelu Virtu-piste on siirretty Sajoksessa tehtävien kunnostustöiden ajaksi Parlamenttisalin tulkkauskoppiin ja tila sekä laitteet desinfioidaan jokaisen käyttäjän jälkeen. Virtu-piste toimii ennakkovarauksella, varauksen tehneet henkilöt noudetaan eteisestä ja ohjataan tilaan.

Duodji Shop on avoinna perjantaisin, käynti eteisen kautta, yleisiin aulatiloihin ei ole pääsyä.

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos sijaitsee Saamenmaan sydämessä, Inarissa. Paikallisten ihmisten kalavarastona kutsutun Juutuanjoen ja kulttuurihistoriallisesti tärkeän Inarijärven rannalla ja tarunhohtoisen Otsamotunturin kupeessa olevaa Inaria pidetään Suomen saamelaiskultturin keskuspaikkana.

Sajos15

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on Suomen saamelaisten parlamenttitalo sekä kulttuuri-, koulutus- ja osaamiskeskittymä. Sajos on ensisijaisesti tarkoitettu saamelaisten omaa käyttöä varten. Se on Suomen saamelaisten itsehallinnon ja elävän ja kehittyvän saamelaiskulttuurin symboli, jonka keskeisenä toiminnallisena tarkoituksena on sekä vaalia perinteistä kulttuuria että kehittää ja uudistaa saamelaista yhteiskuntaelämää.

Päätarkoituksensa ohella kulttuurikeskus tarjoaa laajojen, uudenaikaisten ja tasokkaiden tilojensa ansiosta erinomaiset mahdollisuudet järjestää ainutlaatuisessa ympäristössä monenlaisia kokouksia, konferensseja ja tapahtumia.

Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen päävuokralaisena toimii Saamelaiskäräjät, joka vuokraa edelleen tiloja muille käyttäjille. Saamelaisalueen koulutuskeskus on Saamelaiskäräjien ohella talon toinen pääkäyttäjä. Muita talon käyttäjiä ovat Inarin kunnan kirjastotoimi, Duodji Shop Oy, SámiSoster ry, Lapin aluehallintovirasto (Lapin Avi), Saamelaisarkisto, Anarâškielâ servi ry., ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela). Rakennuksen omistaa Senaatti-kiinteistöt.

Sajoksen palvelut ovat myös liikunta -ja toimintaesteisten vieraiden saavutettavissa. Tilat ovat esteettömiä, lisäksi meillä on kiinteä induktiosilmukka.

Esteetön liikkuminen: Hissillä pääsee Sajoksen kaikkiin kerroksiin. Esteettömät WC-tilat.

Esteetön pysäköinti: Liikkumisesteisten pysäköintipaikat on merkitty pyörätuolisymbolein.

Liikuntaesteisten saattoliikenne: Invataksit voivat ajaa suoraan Sajoksen sisäänkäynneille.

Esteetön tapahtuma: Tapahtuman järjestäjä määrittelee avustajan paikan mahdollisen hinnan tapahtumaan.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Sajokseen