Wimme&Rinne 24.6.

BWimmwuresboahtin čuovvut Wimme & Rinne livestream-konseartta čujuhussii sajos.fi/live gaskavahkus 24.6. dmu 19.00. Sáddaga čuovvun lea nuvttá.

Tervetuloa seuraamaan Wimme & Rinne -yhtyeen livestream-keikkaa osoitteeseen sajos.fi/live keskiviikkona 24.6 klo. 19.00. Lähetyksen seuraaminen on maksutonta.

Ikiaikainen joiku ja modernit äänimaailmat kohtaavat luoden universaalia, ajassa kiinni olevaa musiikkia. Saamelainen Wimme Saari on kotoisin Käsivarren Kelottijärveltä. Traditionaalisen joiun suvereenina taitajana hän on kehittänyt myös täysin oman modernin joikaustyylinsä, jossa kuuluu vaikutteita aikamme musiikista – ja jopa äänitaiteesta. Tapani Rinne on asunut koko aikuisikänsä urbaanissa Helsingissä, mutta hänen juurensa löytyvät Länsi-Suomen Satakunnasta. Lapsuuden avarilla peltomaisemilla lienee vaikutuksensa siihen, että Rinteen puhaltamissa saksofoni- ja klarinettilinjoissa on aistittavissa vahva tilantunne, jonkinlainen "pohjoismaisuus".
Saari ja Rinne ovat tehneet musiikkia yhdessä yli neljännesvuosisadan ajan ja kiertäneet esittämässä sitä eri mantereilla. Ystävysten nykyinen kokoonpano on duo, Wimme & Rinne, jossa molempien persoonien taustat ja kokemus yhdistyvät. Tuloksena on herkkää ja voimakasta musiikkia, joka on läsnä tässä ja nyt.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Saamelaiskäräjien saamelaismusiikkikeskus ja saamelaiskulttuurikeskus Sajos.

Konserttia voi seurata osoitteessa sajos.fi/live