Ante Aikio 23.6.

Tervetuloa seuraamaan Ante Aikion livestream-keikkaa osoitteeseen sajos.fi/live tiistaina 23.6. klo. 19.00. Lähetyksen seuraaminen on maksutonta.

Ante Aikio on inarilainen muusikko ja kirjailija, joka on julkaissut useita kirjallisia teoksia sekä joikannut julkisesti jo vuosien ajan. Hän on vieraillut Korpiklaani-bändin nokkamiehen Jonne Järvelän kahdella sooloalbumilla ja esiintynyt Saimaa Sinfonietta -orkesterin joikusolistina. Viime kesänä hän julkaisi ensimmäisen henkilökohtaisen singlensä, Šuvvá, jonka tuotti ruotsalaisräppäri Kitok. Toukokuussa 2020 hän julkaisi debyyttialbuminsa, Eret, jonka tuottivat Ville Linnala ja Janne Airaksinen.

Ante Aikio esiintyy Sajos-livestreamin puoliakustisella keikalla yhdessä Antti Alatörmäsen, Kevin Francettin, Nicholas Francettin ja Nilla Länsmanin kanssa.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Saamelaiskäräjien saamelaismusiikkikeskus ja saamelaiskulttuurikeskus Sajos.

Konserttia voi seurata osoitteessa sajos.fi/live

----------------------------------------------------------

Buresboahtin čuovvut Ante Aikio livestream-konseartta čujuhussii sajos.fi/live maŋŋebárgga 23.6. dmu 19.00. Sáddaga čuovvun lea nuvttá.

Ante Aikio lea anárlaš musihkkár ja girječálli, guhte lea almmustahttán máŋggaid girjjálaš bargguid sihke juoigan almmolaččat jo guhká. Son lea earret eará leamašan guosseartistan beakkán Korpiklaani-joavkku njunušartistta Jonne Järvelä guovtti soloalbumas ja leamašan juoigin Saimaa Sinfonietta -joavkus. Mannan gease son almmustahtii iežas vuosttas siŋgela Šuvva, man buvttadii ruoŧŧelaš rap-artista Kitok. Miessemánus 2020 almmustuvai debuhtaalbum Eret, man buvttadeigga Ville Linnala ja Janne Airaksinen.

Ante Aikio loaiddasta Sajos live -konsearttas belohahkii akusttalaččat ovttas musihkkariiguin Antti Alatörmänen, Kevin Francett, Nicholas Francett ja Nilla Länsman.

Konseartta lágidit ovttasbarggus Sámedikki sámemusihkkaguovddáš ja sámekulturguovddáš Sajo