Inarin kunta/Saamelaiskirjasto

Inarin saamelaiskirjasto toimii Inarin kirkonkylän asukkaiden ja siellä toimivien organisaatioiden ja yhteisöjen lähikirjastona. Kirjasto sijaitsee Saamelaisen kulttuurikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa pääoven oikealla puolella. Kirjasto tarjoaa maksutta ajanmukaisia aineistokokoelmia, verkkoaineistoa, tietopalvelua, asiakastyöasemia ja kirjastotiloja. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

IMG 71615


Kirjastossa on käytössä omatoimiaika, silloin kun henkilökunta ei ole paikalle. Sisäänkirjautumista varten tarvitset kirjastokortin ja salasanan. Lapin verkkokirjasto on avoinna 24/7 ja se sijaitsee osoitteessa https://lapinkirjasto.finna.fi/. Saamenkielisiä palveluja saamelaisalueen kirjastoihin tuotetaan Rovaniemen käynnistämän Lisää saamen kieltä kirjastoihin –hankkeen kautta.
Inarin kunnan kirjastotoimen vastuuhenkilönä toimii kirjastotoimenjohtaja Eija Leivo, puh. +358 40 8304886. Saamelaiskirjaston asiakaspalvelusta ja päivittäistoiminnasta vastaa kirjastonhoitaja Anna Roos puh. +358 40 5929915. Lisätietoja Inarin kunnan kirjastopalveluista http://www.kirjasto.inari.fi.